КОНВЕКЦІОННА ПІЧКА — ОСОБЛИВОСТІ ТА НАЗНАЧЕННЯ
КОНВЕКЦІОННА ПІЧКА — ОСОБЛИВОСТІ ТА НАЗНАЧЕННЯ
Конвекційна піч — вид теплового обладнання професійної кухні ресторану, кондитерської, точки фаст-фуду, орієнтований на приготування хлібобулочних, кондитерських виробів, заморожених напівфабрикатів. Цей пристрій являє собою агрегат, в основу якого закладений принцип конвекції — примусового руху гарячого повітря по всьому периметру робочої камери. ТЕНи нагрівають повітря, а вбудований вентилятор (вентилятори) забезпечує постійний його рух, сприяючи швидкому та рівномірному пропіканню продукту. Водночас кухар може відмовитися від використання різноманітних жирів і олій, гарантуючи натуральність страви зі збереженням її корисних властивостей.
Під час використання конвектомату можна забути про підгоряння страв, розміщених на різних деках і рівнях, на відміну від традиційних духових шаф. Ще один плюс — це скорочення часу на випічку до 25%. Функція парового зволоження, якою обладнуються деякі моделі, не дає продукту пересушуватися, зберігши його свіжість і смак. Але не варто цей агрегат плутати з складнішим приладом — парокостоматом, який дає змогу контролювати весь процес готування та рівень вологості в камері.
ВИДИ КОНВЕКЦІОННИХ РЕЧЕЙ ПРОМІШЛЕННИХ
У конструкції апаратів може бути застосований один із нижче перерахованих типів керування:
- Механічний (ручний) — гарантує простоту у використанні та надійність, порівняно низьку собівартість. Обладнується обмеженим числом виконуваних функцій (зокрема це температура нагрівання та час приготування).
- Електромеханічний — зберігає простоту в керуванні, водночас має більше додаткових функцій, індикаторів про стан роботи приладу.
- Електронна (сенсорна) панель — можливість вибору з великої кількості програм, збереження власних режимів приготування, легкість у натисканні необхідної клавіші, а також сучасний дизайн робить цей тип лідером серед інших. Ціна на таку установку приблизно на 300 я дорожча.
Залежно від такого критерію, як спосіб утворення пари (якщо передбачена конструкцією), конвекційні шафи або пароконвктомати бувають:
- бойлерні — створення і надходження пари, з можливістю встановлення певної її температури (починаючи з +50 °C), відбувається з парогенератора, який відіграє особливу роль під час оброблення ніжних виробів.
- інжекторні — вода розпорошується на Тени, утворюючи пару температур 100 °C.
Серед усього асортименту конвекційних установок виділяють особливий вигляд — ротаційні печі. Їх особливістю є те, що процес готування відбувається на спеціальному візку стелажного типу. Вона обертається всередині робочої камери, забезпечуючи рівномірнішу випічку, порівнюючи зі звичайними конвектоматами.
Ціна на конвекційні печі залежить від їх комплектації та фірми-виробника. Всі моделі можуть комплектуватися розстібною шафою, що забезпечує оптимальні умови для остаточного оброблення тіста. Купити професійну піч конвекційну Ви можете на сайті нашого інтернет-магазину.
Також інтернет-магазин пропонує в широкому асортименті електромеханічне обладнання для ресторану: міксери планетарні і ручні, тестомесильні машини, овочерізки, протирання, слайсери і багато іншого. Ми гарантуємо найнижчі ціни і дуже швидку доставку.
У нас Ви можете купити Пічі конвекційні з доставкою у запорожнення, Одесу, Тернополь, Мукачево, Трускачевець, Харків, Ужрород, Хмельніцький, Скадовськ, Драгобрат, Вінницю, Моршин, Івано-Франковськ, Кропив'янський, Мірголом, Львів, Коблево, Коктейль, Буковель, Поляну, Кирілкино, Затоку транспортних компаній. Тільки в нас найкращі ціни на Печі конвекційні в таких містах, як-от Миколая, Київ, Камінець-Подольський, Полтава, Дніпр, Херсон, Рівно, Чернігів, Слове, Житомир, Черкаси, Ворохта, Бердянськ, Чорниці, Суми, Луцк, Лазурне, Яремче, Хмільник.